Només sí és sí

La Junta de la Comissió de Festes de la Sagrera, convoca a totes les entitats a assistir a la 2ª sessió formativa del NOMÉS SÍ ÉS SÍ el proper:

DIJOUS 4 DE NOVEMBRE DE 2021

A les 18.30 hores fins les 20:30 per mitjans telemàtics, a través de l’enllaç 5 minuts abans de l’inici: festesdelasagrera.cat/nomes-si-es-si.

Des del Districte de Sant Andreu un any més donem suport en l’organització de les festes majors dels barris, i per prevenir i sensibilitzar l’oci nocturn per unes festes lliures de violència masclista.

Quan volem construir unes festes lliures de violències masclistes pensem directament en els Punts Liles, com a element cada cop més present a les festes populars arreu del territori. Però no és tan fàcil com posar unes persones que s’encarreguin i la resta ens en oblidem: és responsabilitat de totes i tots!

Per això és important tenir un espai de formació, intercanvi i debat entorn a què són aquest tipus de violències, d’on surten, com es manifesten en els espais d’oci nocturn i què podem fer per prevenir-les.

Si volem transformar un aspecte tan enrocat a la nostra estructura social com és el patriarcat, cal capgirar-ho tot!

Com es construeixen socialment els gèneres?

Què s’espera de nosaltres dins la societat?

Com podem començar a transformar-nos alhora que transformar el nostre entorn? És molt interessant veure com hem viscut i vivim aquests missatges, com els hem integrat, com han condicionat els nostres interessos, manera de relacionar-nos, actituds, etc.i més en el marc de l’ oci festiu.

Alhora, aterrarem tots els plantejaments sobre com caminem conjuntament cap a construir unes festes lliures de violències.  No només parlem de l’actuació durant la festa, també ens plantejarem quins altres elements són importants, l’espai de la festa, el disseny… tot des d’una “mirada feminista” i a través d’un empoderament col·lectiu.

Situacions, vivències i experiències compartides des d’on analitzar i plantejar-nos els millors recorreguts i eines que tenim per prevenir i actuar davant d’aquestes violències.

Què podem fer cadascú i quina és la millor manera de fer-ho.

Treballem des de totes les entitats i associacions per aconseguir unes festes lliures per a tothom!